Årets program 2025

Program för Naturskyddsföreningen Svedala 2025.

Senaste nytt från!

Nu är årets program färdigt och alla som meddelat sin e-postadress har fått det på mailen. Övriga medlemmar i Svedala naturskyddsförening har fått programmet via post. Meddela gärna Naturskyddsföreningens rikskansli er e-postadress så hjälper ni samtidigt föreningen att spara skog och pengar.

I år kommer våra fågelkvällar återigen att  genomföras som en studiecirkel för de som vill. Håll utkik efter studieplan och hur ni kan anmäla ert intresse här på vår hemsida eller på Facebook. Hoppas att många vill vara med igen!

Februari:

Lördagen den 1 februari blir det örnsafari. Vi hoppas få se örnar, men även vråkar och andra rovfåglar. Vi samlas vid Sporthallens parkering kl. 9.30, rejält klädda och med fika. Ansvariga: Anette och Gunder.

Tisdagen den 11 februari blir det föreläsning kl.18-19 på biblioteket i Svedala. Per Belander kommer att föreläsa på temat är Klimatomställning på individnivå. Ansvarig: Per

Mars:

Årsmöte: Detta är kallelsen till årsmötet torsdagen den 13 mars, kl. 19.00, på Tennishallen, Tennisgatan 3. Föreningen bjuder på landgång, öl/vatten, kaffe och kaka och bildvisning. Anmälan till Marianne senast den 5 mars.

April:

Årets Studiecirkel om fåglar inleds onsdagen den 23 april. Vi kommer att fortsätta med studiecirkel under tre kvällar på våren och tre på hösten. Mer info kommer senare via mejl om innehåll och hur man anmäler sig. Vi samlas vid Sporthallen parkering kl.18.00 med fika. Ansvariga: Anette och Gunder.

Måndagen den 28 april. Svedala har sju naturreservat, ett av dem är inte öppet för allmänheten men vi tänkte besöka ett av de andra denna kväll. Vi samlas vid Sporthallens parkering, med fika, kl.18.00.  Ansvarig: Per

Maj:

Onsdagen den 7 maj. Vårens andra fågelkväll. Vi samlas vid Sporthallens parkering, med fika kl.18.00. Ansvariga: Anette och Gunder.

Onsdagen den 21 maj. Vårens sista fågelkväll. Vi samlas vid Sporthallens parkering, med fika kl.18.00. Efter vi har tittat på fåglar blir det nattfjärilslysning om vädret är gynnsamt. Ansvariga: Anette och Gunder.

Torsdagen den 22 maj är det Biologiska mångfaldens dag. Mer information kommer senare på hemsidan, Facebook och mejl.

Juni:

Fredagen den 6 juni firar vi Nationaldagen. Se program på kommuns hemsida.

Söndagen 15 juni: Vilda blommornas dag. Blomstervandring på Hunnerödsmosse. Nu blommar orkidéerna som mest. Samarrangemang med Skurups naturskyddsförening. Vi samlas vid Sporthallens parkering med fika kl. 9.30. Ansvarig: Marianne.

Augusti:

Söndagen den 3 augusti: Blomstervandring på Hunnerödsmosse tillsammans med Skurups Naturskyddsförening. Klockgentianan har nu börjat blomma. Vi samlas vid Sporthallens parkering med fika kl.9.30. Eller vid mossens parkering. Utflykten avslutas 13.00. Ansvarig: Marianne Nilsson

Måndagen den 11 augusti startar vi höstens tre fågelkvällar och fortsättning på studiecirkeln om fåglar. Vi samlas vid Sporthallens parkering med fika kl. 18.00. Eventuellt blir det nattfjärilslysning efteråt. Ansvariga Anette och Gunder.

Måndagen den 18 augusti är det dags för höstens andra fågelkväll. Vi samlas vid Sporthallens parkering, med fika, kl. 18.00. Ansvariga: Anette och Gunder.

Måndagen den 25 augusti avslutar vi fågelkvällarna och vår studiecirkel. Samling vid Sporthallens parkering med fika kl. 18.00. Ansvariga: Anette och Gunder.

September:

Information: Den 5–7 september är det Falsterbo Bird Show. Det är en natur- och miljömässa med utgångspunkt i fåglar. Platsen för mässan är vid Ljungen i Falsterbo.

Torsdagen den 11 september: Vid den här tiden hörs kronhjortarnas bröl vida omkring. Välkommen till en naturupplevelse utöver det vanliga. Samling vid Sporthallens parkering med fika och kikare kl. 18.00. Ansvarig: Gunder

Oktober:

Söndagen den 5 oktober är det dags för svampexkursion tillsammans med Skurups Naturskyddsförening. Samling vid Sporthallens parkering med fika kl. 09.30. Ansvarig: Gunder

Havsfågelskådning i nordvästra Skåne. Det är nu den bästa tiden att få se havsfåglar såsom alkor, havssulor, tretåig mås m.fl. under en blåsig dag. Vi samlas vid Sporthallens parkering kl.8.00. Håll utkik på vår hemsida eller Facebooksida efter datum. Ansvarig: Gunder

Kontaktuppgifter till ansvariga vid våra exkursioner:

Anette Barr. Tel: 076 337 33 63

Gunder Jönsson. Tel: 076 858 00 40

Johnny Persson. Tel: 073 051 53 39

Marianne Nilsson. Tel: 070 277 15 63

Per Belander.  Tel: 070 665 52 77

Praktiska råd angående utflykter. Klä dig efter rådande väder. Vid alla våra utflykter tänker vi på miljön därför samåkning. Som passagerare betalar du 5:-/mil, minimiavgiften är 10: -. Kikare, flora- och fågelbok är inte fel att ha med sig när vi ger oss ut på våra utflykter. Föreningen har handkikare för utlåning.

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.