———————————————————————————————————-

aba Anette Barr, ordförande.

Är intresserad av allt som gäller natur och miljöfrågor. Fågelskådning och fotografering har på senare år blivit mitt största intresse. Inventering av trollsländor i projektet Trollsländor i Skåne öppnade också upp mina ögon för våra vackra trollsländor.

Jag arbetar som förskollärare på Fågelsångs förskola i Södra Sandby och har förmånen att kunna arbeta med mina intressen genom att vara ute i naturen med nyfikna barn hela dagarna.

e-post : anette@j4c.se

Telefon: 0763373363

ANNICA

Annica Nettrup, föreningssekreterare.

Arbetar som förskollärare i Malmö på Stadionparkens förskola. Har under de senare åren börjat intressera mig för naturen, djuren och hur jag som privatperson kan bidra till ett hållbart samhälle. För något år sedan fick jag upp intresset för fåglar, men är än så länge amatör med ambition att lära mig mer. Ett annat intresse är trollsländor som jag inventerar inom flera områden i kommunen och i närliggande områden, dessa inventeras i samarbete med Anette Barr samt Svedalas Naturskyddsföreningen.

e-post : Annica.Nettrup@Svedala.se

Marianne Nilsson, protokollsekreterare.

Mitt naturintresse består av ”Mat och Miljö”. När Tommy och jag handlar livsmedel väljer vi i största möjliga mån ekologiska- och gärna fairtradevaror. Ofta lagar vi vegetarisk mat. Köttet har vi dragit ner mycket på. Vi går eller cyklar till affären. Ska vi handla lite mer tar vi ”dramaten” med. Den gör det lätt att dra hem allt tungt.

Mitt andra naturintresse är ”Djur och Natur”, både i Sverige och utomlands. I Sverige kan det på sommaren bli dagstur på cykel eller väljer vi ett cykelpaket. Tommy och jag åker då och då på safari på andra kontinenter. Afrika är en favorit.

Till våra närmaste städer och Stockholm åker vi kollektivt. Till andra resmål blir det bil som körs på etanol.

e-post : Mariannek.Nilsson@telia.com

Åke Thörnblad, ledamot.

Är en aktiv pensionär, som varit naturintresserad sedan skoltiden.
Dock ingen expert. Sitter gärna ensam i en skogsbacke och fikar medan naturen kommer till mig.
Men är även gärna med i en grupp i ett trevligt naturområde. Kanske jag leder gruppen.Jag har varit barn- ungdoms- och vuxenledare med tema natur och fjäll.
Jag tar gärna del av min frus floraintresse. Jag deltager i tornfalksprojektet.

e-post : ake.thornblad@telia.com

OLYMPUS DIGITAL CAMERAElsie Svensson, suppleant.

Är bosatt i Svedala sedan två år tillbaka, kommer ifrån Oxie. Mina intressen är att vara ute i naturen året runt. Jag gillar att vandra, speciellt i våra vackra fjäll. Då tittar jag gärna på alla vackra   blommor och djur.
Fågelskådning är också ett ny funnit intresse. Jag är också aktiv inom Svenska Turist Föreningen, Skåne Kretsen Sydväst.

e-post : kurt.svensson35@comhem.se
 Telefon: 040 – 54 84 28

DSCN1826 kopiaHenrik Åkesson, Ledamot

Naturintresserad fotograf som på senare år blivit fågelskådare.

Goran

Göran Dahl, Suppleant

Har varit med i Naturskyddsföreningen i några år.

Har inga specialintressen men vistas mycket i naturen
bland djur och växter.
Åker gärna på vandrings- och cykelresor i
Sverige och utlandet.