———————————————————————————————————-

aba Anette Barr, ordförande.

Är intresserad av allt som gäller natur och miljöfrågor. Fågelskådning och fotografering har på senare år blivit mitt största intresse. Inventering av trollsländor i projektet Trollsländor i Skåne öppnade också upp mina ögon för våra vackra trollsländor och andra insekter. Jag arbetar som förskollärare på Trollets uteförskola i Eslöv och har förmånen att kunna arbeta med mina intressen genom att vara ute i naturen med nyfikna barn hela dagarna. Naturpedagogik är också ett stort intresse som jag har och vid Falsterbo Bird Show har jag sedan 2010, samt Hornborgasjön för första gången 2017 tagit emot skolklasser och erbjudit olika naturpedagogiska aktiviteter.

e-post : anette@j4c.se

Telefon: 0763373363

Marianne Nilsson, protokollsekreterare.

Mitt naturintresse består av ”Mat och Miljö”. När Tommy och jag handlar livsmedel väljer vi i största möjliga mån ekologiska- och gärna fairtradevaror. Ofta lagar vi vegetarisk mat. Köttet har vi dragit ner mycket på. Vi går eller cyklar till affären. Ska vi handla lite mer tar vi ”dramaten” med. Den gör det lätt att dra hem allt tungt. Mitt andra naturintresse är ”Djur och Natur”, både i Sverige och utomlands. I Sverige kan det på sommaren bli dagstur på cykel eller väljer vi ett cykelpaket. Tommy och jag åker då och då på safari på andra kontinenter. Afrika är en favorit. Till våra närmaste städer och Stockholm åker vi kollektivt. Till andra resmål blir det bil som körs på etanol.

e-post : Mariannek.Nilsson@telia.com

Tommy Nilsson, kassör.

Jag är pensionär. Är naturintresserad i största allmänhet och kameran är alltid med för att föreviga vad vi ser. Vandrar gärna på olika platser för att uppleva olika miljöer, men en återkommande plats jag njuter av är Hunneröds mosse. Mossen där föreningen sköter slåttern. Har fågelintresse och försöker lära mig nya arter. Förutom närmiljön åker vi gärna på safariresor.

e-post: tommyba.nilsson@telia.com

tel: 0709 64 76 97

Åke Thörnblad, ledamot.

Är en aktiv pensionär, som varit naturintresserad sedan skoltiden.
Dock ingen expert. Sitter gärna ensam i en skogsbacke och fikar medan naturen kommer till mig.
Men är även gärna med i en grupp i ett trevligt naturområde. Kanske jag leder gruppen.Jag har varit barn- ungdoms- och vuxenledare med tema natur och fjäll.
Jag tar gärna del av min frus floraintresse. Jag deltager i tornfalksprojektet.

e-post : ake.thornblad@telia.com

DSCN1826 kopiaHenrik Åkesson, ledamot.

Naturintresserad fotograf som på senare år blivit fågelskådare.

Gunder Jönsson, ledamot.

Naturintresserad sedan barnsben. Fotograferar och skådar helst fåglar.

e-post: gunder@j4c.se

Goran

Göran Dahl, suppleant.

Har varit med i Naturskyddsföreningen i några år.

Har inga specialintressen men vistas mycket i naturen
bland djur och växter.
Åker gärna på vandrings- och cykelresor i
Sverige och utlandet.