Kronhjortsbröl i Vomb den 11 sept-14

Vi var 10 st som i en vacker sensommarkväll promenerade fram till en punkt där vi kunde se kronhjortar gå över stigen för att komma ut på ett öppet fält. Jo, visst kom de. Jag räknade till strax över 50 djur, medan någon annan kom upp i 80 st. Det visar vilken svårighet det är att räkna djur som rör sig på håll. Det brölades då och då. I skymningen satte vi oss för att fika intill en gammal lada. Där såg vi inga djur, men hörde brölande. Mäktigt! När solen gått ner, dimslöjorna lagt sig, månen stigit upp och en fantastisk stjärnhimmel framträtt återvände vi till våra bilar och åkte hem mycket nöjda.

Text av: Marianne Nilsson

Foto: Tommy Nilsson

DSCN2512 - Kopia DSCN2516 - Kopia

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.