Natursnokarna den 4 oktober 2015

Efter den vanliga samling vi Svedala sporthall åkte vi till Torups naturskola denna fina lite dimmiga höstförmiddag. Där tillverkade vi fågelmat av cocosfett, fröer och nötter. Cocosfettet smälte vi med hjälp av stormkök och sedan rörde vi ner de andra ingredienserna som vi därefter hällde i muggar med ett snöre i mitten. Medan fågelmaten svalnade begav vi oss ut på svampjakt. Det hade varit lite torrt men några svampar blev de. Under tiden vi fikade sedan hade vi genomgång av vad det var för svampar. Några ätliga svampar blev det inte förutom en stolt fjällskivling som plockats i förväg. Annars blev det bl.a. lökbroskskivling, svavelgul slöjskivling och falsk kantarell. Som avslutning övade de som ville på att använda kikare och artbestämma fåglar på bilder vi satt upp lite varstans i närheten.

IMG_2150

IMG_2151

IMG_2153

IMG_2155

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.