Svampexkursion den 20 September

Efter samling vid Svedala sporthall kl.10.00 bar det av mot Björkesåkrasjön där Vemmenhögsbygdens naturskyddsförening mötte upp oss. Det blev fjorton svampintresserade personer som tog en promenad i skogen nära sjön. Vi hittade en hel del olika svampar, både ätliga och oätliga. Vi plockade av allt vi hittade och när det var dags för fika hade vi genomgång av fynden. Många kunniga personer var med och vi lärde av varandra. Det blev skogschampinjon, rutig bläcksvamp, svavelgul slöjskivling, karl – johan, falsk kantarell, någon enstaka kantarell för att nämna några.

 

1-P1070564

1-P1070565

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.