Stjärneholms Borgruin den 19 Maj.

Torsdagen den 19 åkte vi, 9 st. till Stjärneholms borgruin väster om Skurup. Det var en väldigt fin sommarkväll. Där fanns massor av gullvivor som blommat över. Nu var det majnycklar som var på gång att blomma. Annat som blommade var rödblära, buskstjärnblomma, äppelträd, krikon, haggtorn. Sen körde vi till ett av Svedala kommuns naturreservat, Prästaskogen, norr om Lemmeströ kyrkoruin. Vi gick genom skogen fram till en äng. Skogen ska på sikt bli fri från granskog. Småvattnen ska öppnas upp för mer ljus och därmed mer värme. Med varmare vatten kan lövgrodan komma tillbaka föröka sig.

Vi åt vår fika på en öppen plats vid ängarna med solen sakta sänkte sig i väster.

Text: Marianne Nilsson.

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.