Fågelkväll 15/8 – 2016

Måndagen den 15 augusti samlades ”fågelgruppen” och vi blev vi 11 st. En artikel i SDS dagarna innan lockade flera nya intresserade. Vi åkte till Börringe mad. På vägen dit tittade vi efter en ägretthäger som synts till vid Klosterviken. Dock kunde vi inte se den.

Vid Börringe mad var det däremot full aktivitet. Vi såg många arter, bl.a. häger, enkelbeckasin, trana, knölsvan med ungar, smådopping, snatterand, fisktärna med ungar, sothöns med ungar, brun och röd glada, börringevråk, ormvråk, gluttsnäppor, årta med ungar och rödbena. Dessutom fanns det massor av flyttande tofsvipor och starar.

En härlig och fin kväll avslutades med lite kvällsfika.

Text: Marianne Nilsson.

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.