Fågelkväll vid Torreberga ängar den 9/5 2017

 

 

 

 

 

 

Efter en hel dag med regn klarnade det upp när det var dags för oss att samlas vi Sporthallen i Svedala. Åtta personer var vi som åkte till Torreberga ängar mellan Staffanstorp och Klågerup. Vi började med att se en fiskgjuse, sedan blev det hussvala, ladusvala, sävsångare, sävsparv, årta, skedand och gråhakedopping. Vi vandrade runt sjön och göken hördes hela tiden. Vi såg brun kärrhök men inte så många som vi brukar vid denna plats. Näktergal, sädesärla och gulärla var andra arter vi kunde lägga till på listan. Vid fikan fick vi buskskvätta och gräshoppsångare. Under vandringen tillbaka blev det stenskvätta och ärtsångare.

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.