Fågelkväll vid Krankesjön den 22/5 2017

Halv sju denna måndagskväll träffades vi nio personer vid parkeringen vid Silvåkratornet, Krankesjön. Först gick vi upp i tornet där vi såg en sittande havsörn och en näktergal som visade upp sig fint. I sjön simmade skäggdoppingar, knölsvanar, snatteränder mm. en fsikgjuse flög över oss. Efter ett tag promenerade vi bort till gömslet där vi lyssnade på sävsångare, rörsångare och sävsparv. Vi tittade närmre på fåglarna i sjön och fikade sittande på spången. Härligt väder även denna kväll som vi avslutade med att köra till Sjötorps ängar i förhoppning om att få höra sommargylling. Vi hörde bara förvarets stridsvagnar som körde omkring och hade övning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.