Vilda blommornas dag den 18 juni 2017

Vi var 10 personer som åkte till Hunnerödsmosse för att titta på främst orkidéer. Området var ganska vått efter en del regnande tidigare i månaden. De som inte hade stövlar eller kängor på sig blev våta om fötterna!


Det fanns gott om orkidéer över hela området. Faktiskt ända längst norrut också. Vi såg majnycklar, ängsnycklar, Jungfru Marie nycklar och nattviol. Många av blommorna var lite korta och inte fullt utslagna i toppen. Om någon vecka kommer det säkert att vara ännu mer praktfullt där.


Solen sken och det var dryga 20 grader så vi njöt av alla blommorna och den medhavda fikan.

Text: Marianne Nilsson

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.