Natursnokar söndagen den 17 september 2017

Denna söndag var vi femton barn och vuxna som begav oss till skogen i Holmeja för att studera om hösten var på väg. Vi tittade på några kvarvarande trollsländor, vi plockade svamp, flyttfåglarna flög över oss, på några träd försökte vi locka till oss fjärilar med en röra av socker och annat och så håvade vi i dammen. Det blev någon blågrön mosaikslända, svamp var där gott om och vi slog i böcker för att artbestämma, vi hörde mindre korsnäbbar, amiralerna kom till vårt fjärilsbete och i dammen håvades sländelarver och mindre vattensalamander för att nämna lite av allt det vi tittade på. Självklart blev det också korvgrillning och fika denna varma sköna höstdag. Ett fantastiskt avslut på årets natursnokar.

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.