Svampexkursion lördagen den 30 september 2017

Vi var 14 personer som begav oss ut till Prästaskogen vid Lemmeströ denna soliga och väldigt blåsiga söndag. Det blev en härlig vandring i skog och mark och vi plockade av alla svampar vi hittade. Trots att 2017 varit ett fantastiskt svampår i nästan hela Sverige verkar det som om Svedalatrakten är lite svårare än andra att hitta de där godingarna alla vill åt. Det kan vara att vi är många fler som letar, men också att det verkar vara torrare än på andra platser i Skåne. Ändå hittade vi många kul arter som vi jämförde med böckerna t.ex. vit hattmurkla, rutsopp, ostronmussling och fjällig bläcksvamp. Medan vi fikade hade vi en liten genomgång av fynden och innan vi skildes åt gick vi igenom resten genom att titta i böcker, lukta och känna.

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.