Grodlyssning den 31 maj 2018

Så var det dags för årets grodlyssnarkväll. Efter samling i Svedala var vi tio personer som åkte till Baldringe där vi började med lite fika och ta en promenad till en liten damm ute på en åker där klockgrodor setts tidigare år. Det blev inga grodor här varken löv- eller klockgrodor så vi åkte en bit därifrån till naturreservatet Svartskylles parkering. När vi kom dit hörde vi någon enstaka lövgroda, men på håll hördes klockgrodor. Vi följde ljudet som blev starkare ju närmre vi kom en liten damm uppe bland hagarna. när vi var nöjda med klockgrodorna promenerade vi tillbaka till bilarna och åkte en liten bit igen till en lada med en damm bakom. Där fick vi till slut även höra lövgrodorna. Det hann skymma innan vi avslutade och åkte hemåt igen.

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.