Besök vid Arboretet i Kivik den 9 juni 2018

Kiviks Esperöd arboretet  den  9 juni 2018.

Vi var tre personer som åkte till arboretet utanför Kivik. Bo Hulthén, som äger området, guidade oss runt och berättade hur arboretet kommit till. Det började byggas upp av Albert Wallis och hans hustru Elsa 1922. Albert dog 1925. Elsa och hennes bror fortsatte utvecklingen av området i 25 år. Det finns många exotiska träd och buskar, ca 3 000, dock med en del dubbletter. Junimagnolian blommade fint med jättestora blommor. Området i öster, mot havet, ingår numera i arboretet. Där ska ställas i ordning en miljö som gynnar hasselmusen. Området är fritt att ströva i. Det finns fina namnskyltar intill de ovanliga träden och buskarna.


Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.